Ilmaiset kotisivut yritykselle: Google My Business

Ilmaiset kotisivut yritykselle: Google My Business

Näin luot ilmaiset kotisivut yritykselle Google My Business -työkalun kotisivukoneen avulla. Google My Business -työkalun kotisivukoneella rakennetut sivut saat helposti ja nopeasti käyttöön täysin ilman rahallista investointia.

Huom! Artikkelimme ja kirjoituksemme saattavat sisältää linkkejä sekä mainoksia yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin tai nettisivuille. Klikkaamalla näitä linkkejä tai mainoksia, sekä tilaamalla yhteistyökumppaneidemme tuotteita linkkien takaa, Savikuja.fi saa tilauksista ostokomission.

On melkein sanomattakin selvää, että lähes jokaisella yrityksellä tulee olla kotisivut. Kotisivuihin voi sijoittaa ison summan rahaa tai ne voi tehdä täysin ilmaiseksi.

Olen itse ammatiltani ohjelmistokehittäjä sekä koodari ja tiedän mitä kotisivujen rakentaminen tarkoittaa. Olen rakentanut kotisivuja sekä verkkosovelluksia vuodesta 2014 asti ja olen ehtinyt nähdä mitä erilaisempia ratkaisuja koti- ja nettisivuista. Minulla itselläni riittää tekemistä kotisivujen, nettisivujen ja verkkosovellusten parissa yli 100€ tuntihinnalla, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö yksinkertaisia sivuja voisi kuka tahansa rakentaa täysin ilmaiseksi ja melko vähäisellä vaivalla.

Vaikka pidänkin omaa koodaajan ammattiani todella haastavana sekä vaativana koen, että netti- ja kotisivujen luominen tulisi olla melkeinpä jokaisen henkilön ja yrityksen perusoikeus. En itse ryhdy koti- ja nettisivu-projekteihin alle oman tuntihinnan, minkä vuoksi harvalla onkaan resursseja pyytää minulta apua nettisivujen kanssa. Toisaalta haluan kuitenkin olla avuksi netti- ja kotisivujen kanssa, sillä tykkään olla niiden kanssa paljon tekemisissä.

Kotisivu-työkaluja, joiden avulla pystyy rakentamaan yksinkertaiset kotisivut, on todella paljon saatavilla. Kun yritys tai henkilö haluaa rakentaa kotisivut itse, tulee usein opetella käyttämään jotain näistä useista työkaluista. Omasta mielestä suurin osa näistä työkaluista vaatii aina sen verran paljon opettelua, että tuon opettelun määrä investointina olisi melkein jo kannattanut sijoittaa ammattilaiseen, joka olisi hoitanut koko homman paljon nopeammin ja paremmin. Näitä työkaluja ovat mielestäni mm. WordPress, Joomla, Squarespace, Wix, Weebly. Olen usein ehdottanut tutustumaan näihin vaihtoehtoihin, jos minulta on tiedusteltu koti- ja nettisivujen rakentamisesta, ilman suurempia investointeja. Olen kuitenkin hiljattain löytänyt omasta mielestä parhaan yksinkertaisen kotisivukoneen, joka ajaa mielestäni tärkeimmät asiat ilmaisten kotisivujen osalta. Se on Googlen My Business -työkalun kotisivukone.

Miksi kannattaa tehdä ilmaiset kotisivut Google My Business -työkalun kotisivukoneella?

Google My Business -työkalun kotisivukone saa minulta suurimman suosituksen yhden suuren seikan takia: se on Googlen oma työkalu. Lähtökohtaisesti jokainen yritys, joka suunnittelee kotisivujen rakentamista tavoittelee myös uusia asiakkaita. Googlen hakukone toimii useissa tilanteissa suurimpana lähteenä uusasiakashankinnassa kotisivujen näkökulmasta. Googlen My Business -työkalun kotisivukoneella luodut sivut ovat lähes suoriltaan hyvin optimoidut hakukoneiden näkökulmasta.

Toinen tärkeä seikka, minkä takia Googlen My Business -työkalun kotisivukonetta kannattaa hyödyntää, jos haluaa saada yksinkertaiset kotisivut nopeasti pystyyn on My Business -työkalu itsessään, jonka kautta kotisivukone toimii. My Business -työkalu on kasvanut yhdeksi suurimmista kulmakivistä verkossa tapahtuvan yritystoiminnan näkökulmasta. Lähtökohtaisesti jokainen vakavasti otettava yritys löytyy Googlen My Business -työkalusta nykyään. My Business -työkalun kautta yritykset löytyvät nopeasti Googlen hakupalveluista ja asiakkaat pystyvät jättämään yrityksistä julkisia arvosteluja. Yrityksenä sinun tulee siis luoda Google My Business -työkaluun yritys-tili, jotta pääset käyttämään kotisivukonetta. Tilin luominen on maksutonta.

Näiden kahden seikan lisäksi kotisivukone itsessään vaikuttaa olevan tarpeeksi yksinkertainen käytettävyydeltään, ettei sen opiskeluun tarvitse käyttää juuri lainkaan aikaa, jos haluaa saada yksinkertaiset kotisivut nopeasti luotua. Tämä on tärkeää sen takia, ettei ilmaisten kotisivujen rakentamiseen halua investoida liikaa aikaa, sillä muutoin tuohon työkaluun käytetty aika kumoaa rahallisen säästön merkityksen. Oletettavaa on, että myöhemmässä vaiheessa, kun yrityksenä olet valmis tekemään suuremman investoinnin kattavampiin kotisivuihin, vanhat ja ilmaiset kotisivut poistuvat kokonaan käytöstä.

Google My Business -työkalun kotisivukoneella luodut ilmaiset kotisivut vaikuttavat siis omasta mielestä järkevältä sijoitukselta, kun ottaa huomioon työkalun opiskeluun käytettävän ajan suhdetta rahalliseen investointiin, joka tässä tapauksessa on 0.

Näin luot ilmaiset kotisivut Google My Business -työkalun kotisivukoneella

Google My Business -työkalun kotisivukoneen käyttö edellyttää, että yritykselle on luotu Google My Business yritys-tili. Kotisivukoneen laskeutumissivun kautta sinut joko ohjataan luomaan My Business yritys-tili tai suoraan My Business kotisivukoneeseen. Kotisivujen luominen ja käyttöönotto Google My Business -työkalun kotisivukoneella on helppoa ja nopeaa.

Google My Business -työkalun kotisivukoneen laskeutumissivulle pääset tästä linkistä.

Kaikki kategoriat

Kauneus ja hyvinvointiKosmetiikkaRetkeily ja vaellusRuokaLähituotantoKotimaisuusEläimetLiikunta ja urheiluTerveysUskontotiedeFolkloristiikkaKansallispuistoLuonnonsuojeluYrittäjyysTeknologia