Savikuja.fi
Katso tuotteet

Käsintehtyä luonnonkosmetiikkaa Pohjanmaalta

Saimme Fiini Naturallylta testiin useita kiinnostavia tuotteita vartalon-, kasvojen- ja kodinhoitoon. Tässä artikkelissa kerron pääasiassa minun kokemuksistani Fiinin Aktiivihillii Jauhenaamiosta ja kansainvälisesti palkitusta Kaura-tyrniöljyseerumista.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ FIINI NATURALLYN KANSSA <3

Fiini on kotimainen kahden yrittäjähenkisen ystävyksen - Essin ja Heidin perustama yritys Pohjanmaalla. Fiini Naturallyn tuotteet ovat puhdasta luonnonkosmetiikkaa ja niiden raaka-aineluettelot ovat selkeitä ja lyhyitä. Tuotteet valmistetaan käsin ja niiden kehittämisessä on huomioitu herkkäihoiset, atoopikot ja akneen taipuvaiset ihotyypit.

Kaikki Fiini Naturallyn käyttämät raaka-aineet ovat peräisin luonnosta, eivätkä tuotteet sisällä mitään teollisia säilöntäaineita, lisäaineita, väriaineita tai hajusteita. Ekologisuus on iso osa yritystä ja kaikki Fiini Naturallyn tuotteet on pakattu kierrätettäviin alumiinirasioihin tai lasipurkkeihin. Mitään tuotteita tai raaka-aineita ei ole testattu eläimillä, eikä niitä myydä maihin, joissa hyväksytään eläinkokeet.

Fiini Naturally käyttää vain puhtaita ja luonnosta peräisin olevia raaka-aineita sekä tukee lähituotantoa.

Fiini Naturally käyttää vain puhtaita ja luonnosta peräisin olevia raaka-aineita sekä tukee lähituotantoa.

Fiini Naturallyn tuotteissa on korkea kotimaisuusaste. Yritys tukee paikallisyrityksiä ja raaka-aineita hankkiessaan suosii lähituotantoa. Fiini Naturally hyödyntää mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita, kuten marjaöljyjä ja kauraöljyä, jolla on ihoa rauhoittavia ja hoitavia ominaisuuksia.

Tässä artikkelissa keskityn Fiini Naturallyn Aktiivihiili Jauhenaamioon ja Kaura-tyrni öljyseerumiin. Olen kertonut kokemuksistani Fiinin suolasaippuoista artikkelissa Suolasaippuan hyödyt ihonhoidossa ja Fiinin pyykkietikasta artikkelissa Vaihda huuhteluaine luonnolliseen pyykkietikkaan.

Jauhenaamio Aktiivihiili/150ml/22,90€/

Aktiivihiili on ollut kova sana ihonhoidossa viime aikoina. Aktiivihiilen ominaisuuksiin kuuluu sen syväpuhdistava ja ilmansaasteita iholta imevä vaikutus. Aktiivihiili on täyttä luonnontavaraa ja se sopii yleensä myös herkkäihoisille.

Minulla ei ollut aiempaa kokemusta aktiivihiilen käytöstä ihonhoidossa, joten olin Fiinin Aktiivihiili Jauhenaamion kohdalla avoimin mielin. Fiini Naturallylla on myös muita jauhenaamioita, jotka on kaikki pakattu kauniiseen ja ekologiseen lasipurkkiin.

Fiinin Aktiivihiili Jauhenaamio sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti akneen ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Jauhenaamio sisältää ainoastaan luonnon puhtaita raaka-aineita: kotimaisesta koivusta peräisin olevaa aktiivihiiltä, kotimaista kauraa ja kaoliinisavea. Tuote ei tuoksu miltään ja koostumukseltaan se on tosiaankin hienoa hiilijauhetta.

Fiini Naturallyn Aktiivihiili Jauhenaamio sopii erityisesti akneen ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Fiini Naturallyn Aktiivihiili Jauhenaamio sopii erityisesti akneen ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Koivun aktiivihiili syväpuhdistaa ihoa tehokkaasti aiheuttaen detox- vaikutuksen poistaen iholta epäpuhtauksia ja ilmansaasteita. Syväpuhdistavan ominaisuutensa lisäksi aktiivihiili on antibakteerinen ja se hillitsee tulehduksia. Tämän vuoksi se sopii erinomaisesti epäpuhtauksista kärsivälle iholle ja akneihollle. Minua kiinnosti juurikin tuotteen yksinkertaisuus ja epäpuhtauksia poistava vaikutus. Olen pitkään etsinyt omalle iholleni sopivaa puhdistavaa naamiota, joka ei ärsyttäisi tai kuivattaisi herkkää ja pintakuivaa ihoani.

Aktiivihiili on peräisin kotimaisesta koivusta.

Aktiivihiili on peräisin kotimaisesta koivusta.

Kauralla on ihoa kosteuttavia, pehmentäviä ja rauhoittavia sekä tulehduksia vähentäviä ominaisuuksia. Kaura sisältää luonnollisesti ihon uudistumista edistäviä antioksidantteja, E-vitamiinia, rasva- ja aminohappoja sekä betaglutaiinia. Nämä tehoaineet stimuloivat ihon aineenvaihduntaa ja siten lisäävät kollageenin ja elastaanin tuotantoa. Kotimainen kaura onkin varsinainen supertuote myös ihonhoidossa!

Kaoliinisavella on ihon tulhedustiloja hilitseviä ominaisuuksia. Saven sisältämät mineraalit, kuten magnesium, natrium, kalsium ja rauta hoitavat ja ravitsevat ihoa.

Jauheen käytöstä on selkeät ohjeet tuotteen etiketissä ja Fiini Naturallyn kotisivuilla. Jauhenaamiota sekoitetaan 2 teelusikallista yhteen teelusikalliseen vettä tai esimerkiksi jugurttia. Laitoin itse nestettä hieman enemmän mitä ohjeessa neuvottiin. Ainekset sekoitetaan tasaiseksi tahnaksi ja levitetään kasvoille puhtain käsin tai siveltimellä. Naamion annetaan vaikuttaa 10-15 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois lämpimällä vedellä.

Fiini Naturallyn Aktiivihiili Jauhenaamio sisältää aktiivihiilen lisäksi kotimaista kauraa ja kaoliinisavea.

Fiini Naturallyn Aktiivihiili Jauhenaamio sisältää aktiivihiilen lisäksi kotimaista kauraa ja kaoliinisavea.

Annoin naamion vaikuttaa hieman yli 15 minuuttia, jotta se ehtisi varmasti vaikuttaa. Naamio kuivahtaa kasvoille, mutta se ei tästä huolimatta kuivata ihoa kuten syväpuhdistavat naamiot yleensä. Todella herkkä- ja kuivaihoiset voivat luultavasti suihkuttaa naamion päälle vettä suihkepullolla, jotta se pysyisi kosteana.

Ihoni tuntui naamion jälkeen todella puhtaalta ja rauhoittuneelta. Naamio oli todella hellävarainen, eikä iho punoittanut tai kiristänyt sen käytön jälkeen. Useimmat syväpuhdistavat naamiot ovat pintakuivalle ja herkälle iholle liian tehokkaita. Fiini Naturallyn aktviivihiili jauhenaamio oli todella hellävarainen, eikä ärsyttänyt ihoani lainkaan. Iho tuntui todellakin syväpuhdistetulta ja tasapainoiselta tuotteen käytön jälkeen.

Fiini Naturallyn Aktiivihiili Jauhenaamio on tällä hetkellä paras syväpuhdistava naamio omalle iholleni.

Fiini Naturallyn Aktiivihiili Jauhenaamio on tällä hetkellä paras syväpuhdistava naamio omalle iholleni.

Myös Miika kokeili käyttää tuotetta ja se sopi myös hänen pintakuivalle ja herkälle atopiaan taipuvaiselle iholleen.

Fiini Naturallyn nettisivuilla on vinkki laittaa muutama tippa öljyseerumia jauhenaamio seoksen sekaan, jotta naamiosta tulisi vieläkin hoitavampi. Olen itse laittanut sekaan Fiinin kaura-tyrni öljyseerumia ja kasvot tuntuvat ihanan puhtailta ja pehmeiltä naamion jälkeen.

Fiini Naturallyn Aktiivihiili Jauhenaamio sopi sekä minun, että Miikan herkälle ja pintakuivalle iholle.

Fiini Naturallyn Aktiivihiili Jauhenaamio sopi sekä minun, että Miikan herkälle ja pintakuivalle iholle.

Olen noin kuukausi sitten alkanut käyttää pitkästä aikaa hormonaalista ehkäisyä ja ihoni kunto on huonontunut jonkin verran. Kasvoilleni on ilmestynyt hormonaalisia ja aknetyyppisiä epäpuhtauksia ja ihoni on tuntunut myös kuivemmalta. Fiini Naturallyn Aktiivihiili Jauhenaamio tuli testiin sopivaan aikaan ja mielestäni se on rauhoittanut ihoni hormonitoimintaa.

Kaura-tyrniöljyseerumi/30ml/34,90€/

Fiini Naturallyn Kaura-tyrniöljyseerumi on “Global Green Beauty Awards 2020” voittaja “Best Organic anti-ageing product” sarjassa ja “Free from Skincare Awards 2019” voittaja kategoriassa “Face oils”.

Fiinin Kaura-tyrniöljyseerumi sisältää puhdasta kotimaista kauraöljyä ja tyrniöjyä. Tuote sopii eritysesti sekaiholle, mutta myös kuivalle ja herkälle iholle sekä ikääntyvälle iholle.

Fiini Naturallyn Kaura-tyrniöljyseerumi on kansainvälisesti palkittu ihonhoitotuote.

Fiini Naturallyn Kaura-tyrniöljyseerumi on kansainvälisesti palkittu ihonhoitotuote.

Kotimaisella kauraöljyllä on ihoa kosteuttavia ja rauhoittavia ominaisuuksia. Se pehmentää ihoa ja vähentää ihon tulehduksia ja punoitusta.

Suomalainen tyrniöljy sisältää tärkeitä rasvahappoja, kuten Omega-3, Omega-6 ja Omega-9- rasvahappoja, beetakaroteenia sekä A-, C- ja E-vitamiineja. Nämä edesauttavat ihon uudistumista. Tyrniöljyllä on ihoa uudistavia ja pehmentäviä ominaisuuksia. Se myös vähentää tulehduksia ja sisältää runsaasti antioksidantteja. Tyrniöljy myös vaalentaa maksaläiskiä.

Tuote sisältää myös erityistä kasvivahaa jojobaöljyä, joka sopii lähes kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti akneen ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Kaura-tyrniöljyseerumin koostumus on kevyt ja se levittyy kasvoille hyvin, eikä se jätä liian öljyistä tuntumaa. Tuote sopii hyvin meikin alle. Siinä on ihana kauraisa tuoksu ja se on väriltään ylellisen kultaista. Kasvoille saattaa aluksi jäädä hieman kellertävää sävyä, mutta se tasoittuu tuotteen imeydyttyä kunnolla.

Kaura-tyrniöljyseerumi on koostumukseltaan kevyttä ja ylellisen tuntuista.

Kaura-tyrniöljyseerumi on koostumukseltaan kevyttä ja ylellisen tuntuista.

Myös Miika on käyttänyt Fiini Naturallyn kaura-tyrniöljyä silloin tällöin ja hänkin on pitänyt tuotteesta. Miika ei pidä tuotteista, jotka jättävät tahmaisen, rasvaisen tai muuten voimakkaan ihotuntuman. Fiinin kaura-tyrniöljyseerumi kelpasi Miikallekin käyttöön sen ohuen koostumuksen ja miellyttävän ihotuntuman ansiosta.

Olen käyttänyt Fiini Naturallyn Kaura-tyrniöljyseerumia sellaisenaan ja sekoittanut sitä kasvovoiteen ja jauhenaamion joukkoon. Vaikka tuotteen nimeen sisältyykin sana “seerumi”, on se käytännössä kasvoöljy. Ihonhoidon nyrkkisääntönä on se, että kevyimmät tuotteet tulevat alle ja raskaimmat päälle. Öljyt ja balmit ovat koostumukseltaan raskaampia kuin kasvovoiteet, joten ne lisätään kasvoille aivan viimeiseksi.

Mielestäni Fiinin Kaura-tyrniöljy on tasapainottanut tällä hetkellä hormonaalisista epäpuhtauksista kärsivää ihoani ja pehmentänyt sen kuivia kohtia. Ihoni tuntuu hoidetummalta ja tasapainoisemmalta, kuin aikaisemmin.

Kaura-tyrniöljy sopii todella hyvin sekaiholle ja sitä voi käyttää myös meikin alla.

Kaura-tyrniöljy sopii todella hyvin sekaiholle ja sitä voi käyttää myös meikin alla.

Sekä Fiini Naturallyn Aktiivihiili Jauhenaamio, että kaura-tyrniöljyseerumi ovat raaka-aineluetteloltaan selkeitä tuotteita ja niissä on korkea kotimaisuusaste. Molemmat tuotteet ovat varsinaisia taidonnäytteitä: Niissä on miellyttävä koostumus ja ne ovat hellävaraisia ja tehokkaita.

Fiini Naturally on todella kiinnostava yritys kotimaisen luonnonkosmetiikan markkinoilla. Yritys hyödyntää kotimaisia ja puhtaita luonnon tehoaineita tuotteissaan taidokkaasti ja innovatiivisesti hyödyntäen samalla vanhan kansan kasvien tuntemusta.

Artikkelin kuvat: Janita Riikonen - @riskaabelit - osaavakoira.fi

Kaikki kategoriat

Kauneus ja hyvinvointiKosmetiikkaRetkeily ja vaellusRuokaLähituotantoKotimaisuusEläimetLiikunta ja urheiluTerveysUskontotiedeFolkloristiikkaKansallispuistoLuonnonsuojeluYrittäjyysTeknologiaKoti ja asuminenSijoittaminen