Savikuja.fi
Beauty Box

Kolme kasvoöljyä herkälle, kuivalle ja epäpuhtaalle iholle

Esittelyssä manteliöljy, mansikansiemenöljy ja jojobaöljy

Ei ole helppoa löytää laadukasta kasvoöljyä ongelmaiholle. Korkealaatuiset öljyseokset ovat myös hintavia. Suosin itse tällä hetkellä yksinkertaisia ja laadukkaita kokonaisia kasviöljyjä, joiden hintalaatusuhde on sopiva myös opiskelijabudjetille. Toivottavasti samojen asioiden kanssa kamppailevat saisivat apua tästä lyhyestä kirjoituksesta.

Halusin tämän kirjoituksen olevan lyhyt ja selkeä esittely kohtuuhintaisista ja useimmille ihotyypeille sopivista öljyistä. Esittelen tässä kirjoituksessa kolme yksinkertaista, kohtuuhintaista ja laadukasta kasvoöljyä, joita kaikkia käytän ihoni tarpeiden mukaan.

Olen kamppaillut lähes koko ikäni erilaisten iho-ongelmien kanssa. Niitä avaan paremmin kirjoituksessani Miksi siirryin luonnonkosmetiikkaan. Tällä hetkellä ihoni on epäpuhdas ja hieman pintakuiva. Olen yksinkertaistanut ihonhoitorutiiniani, suosinut hellävaraisia tuotteita ja lisännyt kasvoöljyt rutiineihini ja saanut niistä apua iho-ongelmiini. Kasvoöljyjen käyttö on siis melko uutta minulle, mutta olen tehnyt jonkin verran tutkimustyötä aiheesta. Opiskelijana yritän aina löytää laadukasta, eettistä ja ekologista kosmetiikkaa kohtuullisella budjetilla.

Miksi käyttää kasvoöljyjä ihonhoidossa?

Iho tarvitsee sekä vesi- että öljykosteutusta. Kylmäpuristetut kasviöljyt sisältävät runsaasti muun muassa antioksidantteja ja omega-rasvahappoja, joista iho kiittää. Omega-rasvahapot suojaavat ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä, ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta, rauhoittavat tulehduksia sekä tasoittavat ja pehmentävät ja tasapainottavat ihoa.

Laadukas kasvoöljy sisältää vain kokonaisia kylmäpuristettuja kasviöljyjä, eikä hajotettuja esteriöljyjä. Lisäksi öljyn on hyvä olla hajusteeton tai sisältää vain kokonaisia ja aitoja eteerisiä öljyjä, joilla voi olla ihoa ja mieltä hoitavia vaikutuksia. Öljyn on hyvä olla pakattu tummaan säilyvyyttä parantavaan lasipulloon, eikä tuotteen tulisi sisältää voimakkaita säilöntäaineita.

Weleda, Almond Soothing Facial Oil / 50ml / 22,95€

Weledan sivujen mukaan manteliöljy on yksi miedoimmista ja arvokkaimista ihonhoitoöljyistä. Se sisältää tyydyttymättömiä rasvahappoja, kuten oleiini - ja lioneelihappoja, sekä ihoa heleyttävää E-vitamiinia. Weledan manteliöljy on suunniteltu erityisesti herkälle ja kiristävälle iholle. Siitä voi käyttää myös silmämeikinpoistoon ja vauvojen iholle. Tuote on myös vegaaninen ja hajusteeton.

Weledan manteliöjy sisältää myös luumunkiviöljyä ja tuote on täysin vegaaninen. Manteliöljy pehmentää ihoa ja vahvistaa ihon luonnollisia suojatoimintoja sekä ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. Tuotetta suositellaan käytettäväksi hieman kostealle iholle.

Weledan mantelit tuotetaan Espanjassa Alicantessa. Tuotannossa on otettu huomioon kestävä kehitys ja kiinnitetty huomiota ympäristönsuojeluun. Tämä näkyy esimerkiksi vedenkäytön säännöstelyllä ja maltillisella viljelyllä.

Weledan rauhoittava ja ohut manteliöljy sopii myös silmämeikin poistoon

Weledan rauhoittava ja ohut manteliöljy sopii myös silmämeikin poistoon

BYBI, Strawberry Booster/ 15ml / 17,95€

BYBI Beauty on innovatiivinen englantilainen luonnonkosmetiikkasarja, jonka kaikki tuotteet ovat vegaanisia eikä niitä ole testattu eläimillä. BYBI lupaa käyttävänsä tuotteissaan vain 100% luonnollisia ja korkealaatuisia raaka-aineita.

Mansikansiemenöljy sisältää omega 6 ja 3 rasvahappoja, sekä ellagiinihappoa, jossa on ihoa rauhoittavia, ravitsevia ja kosteuttavia ominaisuuksia. Olen itse erityisen innoissani siitä, että kylmäpuristetuista mansikansiemenistä valmistettu Strawberry Booster valmistetaan mehuteollisuuden ylijäämäraaka-aineista.

Mansikansiemenöljy sopii kuivalle, pintakuivalle ja herkälle iholle eikä sen pitäisi tukkia ihohuokosia. Tuote sopii siis myös rasvoittuvalle tai epäpuhtaalle iholle. Tuotteessa on ohut koostumus ja se levittyy iholle helposti. Lisäksi siinä on herkullinen mansikkainen tuoksu, joka ei ainakaan omaan nenääni ole liian voimakas.

Strawberry Booster on esittelemistäni öljyistä kaikkein hintavin pakkauskokoonsa nähden, mutta kuten sen nimikin kertoo, sitä kannattaa käyttää iholle kuuriluontoisesti esimerkiksi vuodenaikojen vaihtuessa tai ihon ollessa muuten kovilla.

Strawberry Booster tuoksuu ihanasti mansikalta ja kosteuttaa pintakuivaa ihoa tukkimatta sitä

Strawberry Booster tuoksuu ihanasti mansikalta ja kosteuttaa pintakuivaa ihoa tukkimatta sitä

Aqua Oleum, Jojobaöljy/ 100ml/ 20,95€

Jojobaöljyä voi sanoa ihonhoidon superöljyksi, vaikka kyseessä on oikeastaan kasvivaha, joka muistuttaa koostumukseltaa ihon omaa talia. Se muun muassa tasapainottaa ihon toimintoja, sitoo tehokkaasti kosteutta, hoitaa arpia, sekä suojaa ihoa ultraviolettisäteilyltä!

Jojobaöljy sopii erinomaisesti epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle ja akneiholle. Se myös pehmentää aknearpia ja soveltuu herkälle ja ärtyneelle iholle tulehduksia hoitavien ominaisuuksiensa puolesta. Antioksidanttisen koostumuksensa ansiosta jojobaöljy ehkäisee ihon vanhenemista.

Jojobaöljyä voi käyttää kasvoille, vartalolle, päänahalle ja hiuksille. Se soveltuu myös meikinpoistoon ja sillä voi hoitaa esimerkiksi sisäänpäin kasvaneita karvoja.

Pakkauskokoonsa nähden Aqua Oleumin jojobaöljy on esittelemistäni öljyistä kaikkein edullisin!

Jojobaöljy on teknisesti kasvivaha, jonka koostumus muistuttaa ihon omaa talia

Jojobaöljy on teknisesti kasvivaha, jonka koostumus muistuttaa ihon omaa talia

Toivottavasti kirjoituksestani oli jotain hyötyä yksinkertaisen. laadukkaan ja kohtuuhintaisen kasvoöljyn etsijälle!

Kolme hyvää perusöljyä haastavalle iholle: manteliöljy, mansikansiemenöljy, jojobaöljy

Kolme hyvää perusöljyä haastavalle iholle: manteliöljy, mansikansiemenöljy, jojobaöljy

Kaikki kategoriat

Kauneus ja hyvinvointiKosmetiikkaRetkeily ja vaellusRuokaLähituotantoKotimaisuusEläimetLiikunta ja urheiluTerveysUskontotiedeFolkloristiikkaKansallispuistoLuonnonsuojeluYrittäjyysTeknologiaKoti ja asuminenSijoittaminen