Savikuja.fi
Seuraa Instassa

Lapinporokoira Isku: Mennäänkö Retkelle?

Lapinporokoira Isku on maaliskuussa 2018 syntynyt vilkas, kiltti ja utelias uros. Isku tykkää monista asioista, minkä vuoksi on vaikea nimetä yhtä Iskun lempiasiaa ylitse muiden. Isku on aina innoissaan kun häntä aktivoidaan ulkoilun ja muiden harrastusten muodossa.

Kotona ollessaan Isku on maailman hellyyttävin ja suloisin, kun taas ulkona liikkuessa hänestä tulee valpas ja hieman varautunut. Isku on pennusta asti liikkunut aktiivisesti luonnossa ja metsät lukeutuvatkin Iskun lempipaikkoihin. Metsässä liikkuessaan Isku luottaa luonnonalustaan ja Isku liikkuu erittäin ketterästi ja vaivattomasti kovilla kallioilla ja pehmeillä metsäpohjilla.

Ulkona ja retkillä Iskusta tulee valpas ja tarkkaavainen

Ulkona ja retkillä Iskusta tulee valpas ja tarkkaavainen

Isku osaa ulvoa kovalla äänellä

Isku osaa ulvoa kovalla äänellä

Iskulla on erittäin ristiriitainen suhde veden ja uimisen kanssa. Isku on aina todella kiinnostunut vesistöistä ja pyrkii aina pääsemään tutkimaan rantoja. Isku rakastaa kahlata vedessä, mutta kunnioittaa vesien mystiikkaa sen verran, ettei oma-aloitteisesti lähde uimaan rantaa pidemmälle.

Isku on hieman urosmaisesti yksinkertainen ja putkinäköisen, sekä varsinainen rämäpää. Isku rakastaa koulutushetkiä, mutta usein turhautuu mikäli ei heti ymmärrä mitä pitäisi tehdä, sillä hän haluaisi kovasti onnistua. Välillä Isku on niin omien ajatusten ja tunteiden lumoissa, ettei häneen saa mitään yhteyttä. Isku on todella intohimoinen ja omistautunut ja suorittaa aina sata lasissa.

Isku on ketterä ja tykkää kiipeillä korkeisiin paikkoihin

Isku on ketterä ja tykkää kiipeillä korkeisiin paikkoihin

Isku nauttii metsälenkeistä

Isku nauttii metsälenkeistä

Isku rakastaa lunta

Isku rakastaa lunta

Iskulla on paljon erilaisia koirakavereita, joiden kanssa Isku pääsee leikkimään ja kommunikoimaan eri tavoilla. Naapurin chow chow Nallu on Iskun pitkäaikaisin ystävä. Nallu on buddhamaisen rauhallinen ja harvoin näyttää tunteitaan. Isku osaa kuitenkin saada myös Nallun leikkimään riehakkaasti. Muut Nallun kaverit eivät tähän kuulemma kykene.

Isku ja hänen kaveri Enne

Isku ja hänen kaveri Enne

Isku ja Enne käyvät usein yhdessä lenkeillä

Isku ja Enne käyvät usein yhdessä lenkeillä

Naapurustosta löytyy myös suomenlapinkoira Onni, jonka kanssa Isku pääsee leikkimään lappalaiskoirien tavoin: rajusti ja täysillä. Isku pääsee myös nauttimaan luottamuksellisia pitkiä lenkkejä bordercollie Ennen kanssa säännöllisin väliajoin.

Isku on vielä nuori uros ja se kasvaa ja kehittyy edelleen.

Iskun elämää voi seurata Iskun omalla Instagram tilillä @iskudog sekä Savikuja.fi some-tileillä.

Artikkelin kuvat: Janita Riikonen, Instagram @riskaabelit, osaavakoira.fi

Kaikki kategoriat

Kauneus ja hyvinvointiKosmetiikkaRetkeily ja vaellusRuokaLähituotantoKotimaisuusEläimetLiikunta ja urheiluTerveysUskontotiedeFolkloristiikkaKansallispuistoLuonnonsuojeluYrittäjyysTeknologiaKoti ja asuminenSijoittaminen