Savikuja.fi
Tilaa tästä

Laponie of Scandinavia: Luonnollista ja yksinkertaista ihonhoitoa (1)

Etsitkö herkälle iholle kehitettyjä, toimivia, yksinkertaisia ja ekologisia ihonhoitotuotteita? Laponie of Scandinavia saattaa olla täydellinen tuotemerkki juuri sinulle. Olen testannut kahden viikon ajan kotimaisen Laponie of Scandinavian koko perustuotesarjaa sekä yrityksen kahta uutuustuotetta ja olen aivan myyty. Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa esittelen tämän hienon kotimaisen yrityksen ja kerron sekä minun, että mieheni kokemuksia Laponien puhdistustuotteista ja kasvovedestä.

TUOTTEET SAATU LAPONIE OF SCANDINAVIALTA <3

Melkein hypin riemusta, kun sain kaksi viikkoa sitten testiin Laponie of Scandinavialta koko heidän tuotesarjansa mukaan lukien kaksi uutuustuotetta. Perustuotesarja koostuu kuudesta tuotteesta: puhdistusmaidosta, puhdistusgeelistä, kasvovedestä, kasvovoiteesta, kasvoöljystä ja monikäyttöbalmista. Laponie of Scandinavialta on tullut myös kaksi uutta erikoistuotetta: Calming Treatment seerumi JA Clarifying Treatment seerumi. Ensimmäinen tuote on tarkoitettu rauhoittamaan ihoa ja jälkimmäinen hoitamaan epäpuhtauksia.

Olen jo pitkään intoillut Laponie of Scandinaviasta. Seuraan aktiivisesti erityisesti kotimaisia luonnonkosmetiikkamarkkinoita ja olin lukenut Laponiesta paljon heidän omilta verkkosivuiltaan sekä käyttäjäkokemuksia heidän tuotteistaan. Viime syksynä kokeilin heidän kasvovoidettaan, johon tykästyin välittömästi.

Sain tuotteiden ensimmäiseksi testi-illaksi avustajakseni mieheni Miikan, joka on aivan noviisi ihonhoidossa. Miika on myös kärsinyt teini-iän aknesta ja hänellä on ollut myös atooppista ihottumaa.

Päätin jakaa artikkelini useampaan osaan, koska testattavia tuotteita on sen verran paljon ja asiaa niistä riittää. Kirjoitukseni alussa kerron lyhyesti Laponie of Scandinavian perustamisen taustoista, yritysfilosofiasta ja toimintaperiaatteista. Tässä ensimmäisessä osassa kerron sekä minun, että Miikan kokemuksista Laponien puhdistusmaidosta, puhdistusgeelistä ja kasvovedestä.

Laponie of Scandinavia artikkelisarjan toisen osan voit lukea täältä.

Voin kuitenkin jo nyt kertoa, että olen todella vaikuttunut Laponien tuotteiden tehosta. Tuotteiden tulokset näkyivät selvimmin toisella viikolla, kun huomasin ihoni olevan selvästi terveemmän näköinen, kirkkaampi ja pehmeämpi kuin pitkään aikaan.

Miika testasi kanssani ensimmäisenä iltana Laponie of Scandinavian puhdistusmaitoa ja puhdistusgeeliä.

Miika testasi kanssani ensimmäisenä iltana Laponie of Scandinavian puhdistusmaitoa ja puhdistusgeeliä.

Laponie of Scandinavian esittely

Kotimaisen kosmetiikkayrityksen Laponie of Scandinavian on perustanut Kristina Pentti vuonna 2018. Laponie of Scandinavia ei ole (ainakaan vielä) hankkinut virallista luonnonkosmetiikan sertifikaattia, mutta heidän tuotteensa koostuvat luonnollisista ainesosista ja ovat myös vegaanisia. Yrityksen tuotekehittely tapahtuu Espoon Otaniemessä yrityksen omassa laboratoriossa. Tuotteet valmistetaan Laponie of Scandinavian eri tehtailla Suomessa ja Ruotsissa.

Laponie of Scandinavian ihonhoidon filosofia perustuu pelkistettyyn ihonhoitorutiiniin, jota muutellaan “ihopäivien” mukaan. Iho saattaa tuntua hyvin erilaiselta eri päivinä ja sen tarpeet voivat siten vaihdella. Ihon kuntoon ja muutoksiin vaikuttavat muun muassa stressi, hormonit ja uni sekä liikunta ja ravinto. Laponien tuotteita voi yhdistellä ihon tarpeiden mukaan. Esimerkiksi kasvoöljyä voi lisätä kasvovoiteen joukkoon, jos iho tarvitsee kunnolla kosteutusta. Tuotteet ovat myös monikäyttöisiä: kasvovoide sopii myös silmänympärysalueelle ja puhdistusgeeliä voi käyttää kuorintanaamiona.

Laponie of Scandinavian perustaja ja toimitusjohtaja Kristina Pentti on kamppaillut teini-iästään asti erilaisten iho-ongelmien kanssa. Hän on kärsinyt muun muassa tali-ihottumasta, aknesta ja suunympärysihottumasta. Kristina ei saanut pitkäaikaista apua mistään hoidoista, lääkkeistä tai tuotteista, joten hän alkoi opiskella kosmeettista kemiaa ja etsi tietoa erilaisista raaka-aineista. Hän onnistui valmistamaan omalle iholleen sopivia tuotteita kotikeittiössään ja sai niistä apua iho-ongelmiinsa. Tänä päivänä Kristinan apuna tuotekehittelyssä on yrityksen tuotekehittelykemisti Jaana Ailus.

Laponie of Scandinavia pyrkii tuotteissaan mahdollisimman riisuttuihin ainesosaluetteloihin. Tuotteissa käytetään vain harvoja, huolella valikoituja vegaanisia raaka-aineita. Tuotteet eivät sisällä lisättyjä hajusteita ja Kristina ja Jaana testaavat niitä kumpikin omalle herkälle iholleen. Tuotepakkaukset on valmistettu kierrätettävistä materiaaleista ja niissä vältetään turhaa pakkausmateriaalia.

Laponie of Scandinavian pakkausten herkän ja kauniin kuvituksen takana on suomalainen taiteilija Aino-Maija Metsola. Hän on luonut kuvitukset tilaustyönä Laponielle. Abstraktit kuvitukset kuvaavat pohjoista luontoa.

Laponie of Scandinavian pakkausten herkän ja kauniin kuvituksen takana on  suomalainen taiteilija Aino-Maija Metsola.

Laponie of Scandinavian pakkausten herkän ja kauniin kuvituksen takana on suomalainen taiteilija Aino-Maija Metsola.

Puhdistusmaito (Milk Cleanser)/ 100ml/18€

Olin lukenut paljon hyviä kokemuksia Laponien puhdistusmaidosta. Jopa monet kosmetiikan käyttäjät, jotka eivät muuten välitä puhdistusmaidoista olivat vaikuttuneita tuotteesta. Olen itse jo jonkin aikaa käyttänyt puhdistusmaitoa kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa ja odotukseni olivat tämän tuotteen suhteen korkealla.

Laponien puhdistusmaito on kehitetty herkälle ja haastavalle iholle. Tuotteessa ei ole lisättyjä hajusteita ja se on vegaaninen ja kasvipohjainen. Tuubi on valmistettu alumiinista ja korkki PP-muovista ja suojakotelo pahvista. Puhdistusmaito sopii kasvojen puhdistukseen yksinään tai kaksoispuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen. Vedenkestävä paksu meikki ja aurinkosuoja kannattaa aina poistaa kaksoispuhdistuksella.

Laponinen puhdistusmaito oli hurmannut myös monet sellaiset kosmetiikan käyttäjät, jotka eivät muuten välitä puhdistusmaidoista.

Laponinen puhdistusmaito oli hurmannut myös monet sellaiset kosmetiikan käyttäjät, jotka eivät muuten välitä puhdistusmaidoista.

Tuotetta on kuvattu Laponie of Scandinavian sivuilla hellävaraiseksi ja hyvin puhdistavaksi. Laponie puhdistusmaito onkin “Beauty Shortlist Awards 2020” voittaja. Tuote sisältää ravitsevaa Canola -öljyä (erityinen rapsiöljy) kosteuttavaa kasvipohjaista glyceriiniä sekä hoitavaa ja antibakteerista xylitolisokeria. Tuotteen luvataan poistavan iholta öljyn, meikin ja lian tehokkaasti. Pesun jälkeen ihon tulisi tuntua raikkaalta ja miellyttävältä.

Puhdistusmaito sisältää vain kymmenen ainesosaa mikä vaatii kehittäjiltä todellista taituruutta saada aikaan niin hyvä koostumus, säilyvyys ja tehokkuus niin riisutuilla ainesosilla. Laponie of Scandinavian kotisivuilla on selitetty ja perusteltu jokainen tuotteen sisältämä ainesosa. Esimerkiksi puhdistusmaidossa canola- öljy on tuotettu eettisesti Ruotsissa ja se sopii yleensä hyvin haastavallekin iholle. Canola-öljy on valmistettu rapsin siementen öljystä.

Laponien puhdistusmaidon koostumus on kermaisen täyteläinen eikä se tuoksu miltään. Tuote levitetään kuivalle iholle, kuten muutkin puhdistusmaidot. Maito levittyy kasvoille hyvin ja ainakin itse kuvittelin tuntevani miten se todella irrottaa likaa, eikä vain pyöri iholla. Kun tuotetta on pyöritelty kasvoille huolellisesti voi sen pestä pois vedellä tai pyyhkiä pois esimerkiksi musliiniliinalla. Puhdistuksen jälkeen ihoni tuntui ihanan puhtaalta ja pehmoiselta, mutta toisaalta ei juuri miltään - upeaa!

Kuvassa oikealla puolella Laponien puhdistusmaitoa, jonka koostumus on kermaisen täyteläinen. Vasemmalla puolella juoksevampaa puhdistusgeeliä.

Kuvassa oikealla puolella Laponien puhdistusmaitoa, jonka koostumus on kermaisen täyteläinen. Vasemmalla puolella juoksevampaa puhdistusgeeliä.

Seuraavaksi Miikan kommentit Laponien puhdistusmaidosta:

"Laponie of Scandinavian puhdistusmaito oli tosi kiva tuote. Se oli hellävarainen ja miedon tuntuinen ja levittyi hyvin kasvoille. Puhdistusmaito puhdisti kasvot hyvin ja hellävaraisesti ja pakkauksessa oli käyttäjäystävällinen ja selkeä tuoteseloste."

"Pidin puhdistusmaidosta enemmän kuin puhdistusgeelistä, vaikka molemmat olivat hyvän tuntuisia tuotteita. Tuntui, että puhdistusmaito olisi koostumuksensa ansiosta irrottanut epäpuhtauksia iholta paremmin, kuin geeli."

"Laponie of Scandinavian puhdistusmaito oli yksi suosikkituotteistani, vaikka kaikki tuotteet vaikuttivat toimivilta."

Laponie of Scandinavian puhdistusmaito on myös omasta mielestäni aivan huippu tuote. Pakkaus on kaunis ja alumiinituubista saa puristettua viimeisetkin tuotteen jämät. Kierrekorkki on kätevä, koska se ei pääse aukeamaan vahingossa esimerkiksi treenikassissa. Tuote on kohtuullisen riittoisaa ja kermaisen koostumuksen ansiosta sitä on helppo annostella sopiva määrä. Annostelun helppoudesta johtuen puhdistusmaito menee minullakin puhdistusgeelin edelle, vaikka ihastuin myös siihen.

Laponie of Scandinavian puhdistustuotteet on pakattu käteviin alumiinituubeihin, joissa on kierrekorkit.

Laponie of Scandinavian puhdistustuotteet on pakattu käteviin alumiinituubeihin, joissa on kierrekorkit.

Puhdistusgeeli (Gel Cleanser)/100ml/18€

Puhdistusgeelit ovat aiheuttaneet minulle varmaan eniten traumoja ihonhoitoni historiassa. En ole koskenutkaan puhdistusgeeleihin teini-ikäni jälkeen ja muistan vielä elävästi miten aivan liian voimakkaat puhdistusgeelit aiheuttivat iholleni kauheaa kiristystä ja polttelua. Ihoni kuivui ja alkoi puskea entistäkin enemmän talia pintaan ja kohta kasvoni olivatkin täynnä tulehtuneita näppyjä.

Viime vuosina olen lakannut käyttämästä kaikkia vaahtoavia puhdistustuotteita, koska niistä lähes kaikki pesevät aivan liian tehokkaasti ja aiheuttavat iholle pintakuivuutta ja kiristystä. Moni valmistaja väittää puhdistusgeelinsä, -vaahtonsa tai -saippuansa olevan hellävarainen eikä ihoa kuivattava. Lähes kaikissa tapauksissa olen aina uudestaan todennut, että iholleni jää kaikista edellä mainituista puhdistustuotteista nitisevän natiseva tuntuma ja inhottava kiristävä tunne.

Laponien puhdistusgeelin kohdalla avarsin kaikista traumoistani huolimatta mieltäni jälleen, koska lukemani kokemukset tästä puhdistustuotteesta olivat niin lupaavia. Moni käyttäjä kertoi hämmästyneensä puhdistusgeelin hellävaraisuudesta ja tehosta. Jopa todella herkkä- ja kuivaihoiset olivat vakuuttuneita tuotteesta.

Kuten jo aiemmin mainitsinkin, olin tehnyt paljon taustatutkimusta Laponiesta yrityksenä ja tutkinut raaka-aineluetteloja. Kaiken järjen mukaan tämä puhdistusgeeli voisi todella olla poikkeus...

Ja niinhän se olikin!! Hurraaa!!

Laponie of Scandinavian puhdistusgeeli puhdistaa ihon oikeasti hellävaraisesti ihoa kuivattamatta.

Laponie of Scandinavian puhdistusgeeli puhdistaa ihon oikeasti hellävaraisesti ihoa kuivattamatta.

Laponien puhdistusgeeli on aivan omanlaisensa tuote. Toisin kuin tavalliset puhdistusgeelit, se levitetään KUIVALLE iholle. Geeli on koostumukseltaan juoksevaa ja sitä plörtsähtää putelista helposti liikaa. Sitä kannattaakin annostella niin, että pitää purkin suuaukkoa ylöspäin. Geeli levittyi kasvoille hyvin, eikä se tuoksunut miltään. Tuote pestään kasvoilta lisäämällä pikkuhiljaa vettä ja pyörittelemällä se pois. Tuotetta kuvataan miedosti vaahtoavaksi, mutta itselläni se ei vaahdonnut juuri lainkaan.

Korkealaatuisen puhdistusgeelin tehoaineina toimivat sokerijuurikasuute ja ksylitoli. Tähänkään tuotteeseen ei ole lisätty hajusteita eikä sitä ole testattu eläimillä. Kuten kaikki muutkin Laponien tuotteet, puhdistusgeelikin on vegaaninen. Puhdistusgeeli sopii kasvojen puhdistukseen yksinään tai kaksoispuhdistuksen toisen vaiheen osaksi.

Kuvassa vasemmalla annosteltu kolikon kokoinen määrä Laponie of Scandinavian puhdistusgeeliä. Geeli on koostumukseltaan todella juoksevaa, kuten kuvasta huomaa.

Kuvassa vasemmalla annosteltu kolikon kokoinen määrä Laponie of Scandinavian puhdistusgeeliä. Geeli on koostumukseltaan todella juoksevaa, kuten kuvasta huomaa.

Pesun jälkeen ihoni tuntui puhdistetulta sekä ihanan raikkaalta. Iholleni ei todellakaan jäänyt kiristävää tunnetta, eikä se punoittanut lainkaan. Geelin juoksevan koostumuksen vuoksi olen annostellut sitä välillä liikaa, jolloin saatan tuntea pienen natinan ihollani tuotetta pois huuhtoessani. Tästä huolimatta ihoni on tuntunut pesun jälkeen miellyttävältä.

Seuraavaksi Miikan kommentit Laponie of Scandinavian puhdistusgeelistä:

"Tykkäsin myös tästä puhdistustuotteesta. Se oli koostumukseltaan kirkasta ja juoksevaa geeliä, eikä se tuoksunut miltään. Pakkauksessa oli jälleen kuluttajaystävälliset ja selkeät ohjeet tuotteesta ja sen käytöstä. Geeli levittyi hyvin ja kasvot tuntuivat pesun jälkeen puhtailta ja raikkailta."

Laponien sivuilta löytyy vinkkejä jokaisen tuotteen käyttöön ja niistä monet ovatkin monikäyttöisiä. Puhdistusgeelin kerrotaan sopivan myös miedoksi kuorintanaamioksi, jos sen antaa vaikuttaa kasvoilla 5-10 minuuttia ennen huuhtelua.

Olen käyttänyt puhdistusgeeliä kuorintanaamiona nyt kaksi kertaa ja ihoni on selvästi kirkastunut.

Laponie of Scandinavian molemmat puhdistustuotteet ovat timanttisia. Ne ovat oikeasti hellävaraisia, toimivia ja vielä kohtuuhintaisia. Olen kokenut hyväksi käyttää puhdistusmaitoa aamuisin (haluan puhdistaa kasvoni myös aamulla) ja iltaisin teen yleensä kaksoispuhdistuksen. Suosittelen kaksoispuhdistustusta erityisesti silloin, jos käytät auronkosuojaa ja/tai meikkiä.

Laponie of Scandinavian molemmat puhdistustuotteet ovat  korkealaatuisia, hellävaraisia ja toimivia.

Laponie of Scandinavian molemmat puhdistustuotteet ovat korkealaatuisia, hellävaraisia ja toimivia.

Kasvovesi (Toner Spray)/50ml/28€

Olen jo jonkin aikaa suosinut koostumukseltaan täyteläisiä hoitonestemäisiä kasvovesiä, jotka kerrostan kasvoille käsin. Monet kasvovedet aiheuttavat ihollani ärsytystä ja punoitusta enkä ole vielä aivan varma, mitkä ainesosat sen aiheuttavat. Lisäksi monet epäpuhtaalle iholle tarkoitetut kasvovedet eivät ole riittävän kosteuttavia tai ne jopa kuivattavat ihoa. Sopivan kasvoveden löytäminen on ollut minulle todella haastavaa. Tällä hetkellä käytössäni on ollut kotimaisen Atopikin “Sensitive” kasvovesi, joka on koostumukseltaan todella hoitonestemäinen.

Laponien kasvovesi on pienessä sievässä 50ml suihkepullossa. Pakkauskoko on mielestäni liian pieni, jos ottaa huomioon, että kasvovettä saatetaan suihkia kasvoille monta kertaa päivässä useampi kerros. Kasvovesi loppuikin minulla valitettavasti kesken jo kahden viikon aikana.

Ainoa risu tuotteelle oli tuo pieni pakkauskoko, MUTTA onneksi Laponie on lisännyt valikoimiinsa 150ml Refill -täyttöpakkauksen kasvosuihkeelle. Tämä niin kutsuttu täyttöpakkaus toimii hyvin myös sellaisenaan, jos haluaa kerrostaa kasvovettä käsin. Aion itse seuraavaksi hankkia tämän isomman pakkauksen.

Korkealaatuinen kasvovesi sisältää ihoa kosteuttavaa, rauhoittavaa ja tasapainottavaa ectoin -aminohappojohdannaista, rakkolevää ja rauhoittavaa lakritsijuurta.

Kasvovesi oli koostumukseltaan ohuen vesimäistä, mutta yllätyksekseni se tuntui imeytyvän ihooni paremmin, kuin tähän asti käyttämäni Atopikin sensitive kasvovesi, joka on koostumukseltaan selvästi täyteläisempää. Laponien kasvoveden suihkepullo on aivan ihana ja tuotetta tulee kasvoille ihanana kosteuttavana pilvenä - ei terävästi plätsähtäen.

Laponie of Scandinavian kasvovesi kosteuttaa, rauhoittaa, tasapainottaa ja hoitaa ihoa.

Laponie of Scandinavian kasvovesi kosteuttaa, rauhoittaa, tasapainottaa ja hoitaa ihoa.

Laponien kasvovesi ei jätä kasvoille juuri mitään tuntumaa ja se imeytyy ihoon todella hyvin. Iho tuntuu selvästi kosteutetulta, tasapainoiselta ja virkistyneeltä käytön jälkeen.

Kerrosta kasvovettä tarpeen mukaan kasvoille ihon puhdistuksen jälkeen ennen muita hoitotuotteita. Tuote sopii hyvin myös meikin kiinnittämiseen ja ihon nopeaan kosteuttamiseen ja "freesaukseen" pitkin päivää.

Laponien kasvovesi kulkee kätevästi mukana ja sopii meikin kiinnittämiseen ja ihon nopeaan kosteuttamiseen pitkin päivää.

Laponien kasvovesi kulkee kätevästi mukana ja sopii meikin kiinnittämiseen ja ihon nopeaan kosteuttamiseen pitkin päivää.

Lopuksi vielä Miikan kommentit tuotteesta:

"Tykkäsin tästä tuotteesta tosi paljon! Kasvovettä sai suihkutettua kasvoille ihanan kosteuttavana pilvenä. Tuote oli hellävarainen ja tuntui ihanalta. Laponie of Scandinavian kasvovesi oli suosikkituotteitani!!"

Laponien kasvovesi oli Miikan suosikkeja.

Laponien kasvovesi oli Miikan suosikkeja.

Tässä oli ensimmäinen osa Laponie of Scandinavien tuotteista. Kirjoituksesta tuli aika pitkä joten kiitos, jos jaksoit lukea! Seuraavassa kirjoituksessa kerron lisää mietteitä muista Laponien ihanista tuotteista.

Kaikki kategoriat

Kauneus ja hyvinvointiKosmetiikkaRetkeily ja vaellusRuokaLähituotantoKotimaisuusEläimetLiikunta ja urheiluTerveysUskontotiedeFolkloristiikkaKansallispuistoLuonnonsuojeluYrittäjyysTeknologiaKoti ja asuminenSijoittaminen