Savikuja.fi
Tilaa tästä

Laponie of Scandinavia: Luonnollista ja yksinkertaista ihonhoitoa (2)

Laponie of Scandinavia -kirjoitukseni toisessa osassa kerron sekä minun, että Miikan kokemuksista Laponien kasvovoiteesta, kasvoöljystä ja monitoimibalmista. Näiden lisäksi kerron yrityksen kahdesta uutuustuotteesta: rauhoittavasta hoitoseerumista (Calming Treatment) ja puhdistavasta hoitoseerumista (Clarifying Trearment).

TUOTTEET SAATU LAPONIE OF SCANDINAVIALTA <3

Ensimmäisen osan kirjoituksesta tuli todella pitkä ja kiitokset kaikille niille, jotka jaksoivat sen edes jotenkuten lukaista. Ensimmäisessä kirjoituksessa kerroin Laponie of Scandinavia -yrityksen perustamisen taustoista ja filosofiasta. Sarjan tuotteista esittelin puhdistusmaidon, puhdistusgeelin ja kasvoveden.

Laponie -kirjoitussarjani toisessa osassa esittelen sarjan kasvovoiteen, kasvoöljyn, monitoimibalmin sekä puhdistavan - ja rauhoittavan hoitoseerumin. Myös tästä kirjoituksesta tuli melkoinen romaani.

Esittelyssä Laponie of Scandinavian uudet erikoistuotteet: Claming Treatment ja Clarifying Treatment

Esittelyssä Laponie of Scandinavian uudet erikoistuotteet: Claming Treatment ja Clarifying Treatment

Kasvovoide (Face Cream)/40ml/32€

Laponien kaurapohjainen kasvovoide oli minulle ennestään tuttu tuote. Ihastuin siihe viime vuoden syksynä, kun kuiva ja ärtynyt ihoni tarvitsi syvää kosteutusta ja rauhoitusta.

Tuotteen kuvauksessa voiteen kuvaillaan olevan kuin “hörppy ja halaus” iholle ja hauska kyllä juuri siltä tuote tuntuukin. Mielestäni tämä kuvaus sopii lähes kaikkiin Laponien tuotteisiin. Ne eivät jätä iholle vahvaa tuntumaa, mutta samalla iho tuntuu ihanan hellityltä ja hoidetulta. Ikään kuin sitä olisi nesteytetty ja annettu sitten kunnon hali ja lempeä “taputus selkään”.

Ihastuin Laponien kevyeen rauhoittavaan ja kosteuttavaan kosteusvoiteeseen viime syksynä.

Ihastuin Laponien kevyeen rauhoittavaan ja kosteuttavaan kosteusvoiteeseen viime syksynä.

Voide tuoksuu ihanasti kauramaidolta. Sen koostumus on juuri täydellisen ohut, miltei juokseva ja se levittyy ja imeytyy iholle nopeasti. Laponien kasvovoide sisältää kosteuden haihtumista estävää kaurajauhetta sekä ihoa pehmentävää ja ravitsevaa rypsi-, kaura- ja unikonsiemenöljyä.

Laponien kasvovoiteen koostumus on ihanan ohut ja se sopii myös silmänympärysiholle.

Laponien kasvovoiteen koostumus on ihanan ohut ja se sopii myös silmänympärysiholle.

Kasvovoide sopii hyvin meikin alle ja sitä voi lisätä myös meikin päälle kuiviin kohtiin. Tuote sopii myös silmänympärysiholle - mikä on mielestäni todella suuri plussa. Silmänympärysvoiteet kun ovat yleensä pakkauskokoonsa nähden kaikista hintavimpia ihonhoitotuotteita.

Laponien kasvovoide sopii hyvin myös meikin alle.

Laponien kasvovoide sopii hyvin myös meikin alle.

Miikan kommentit Laponien kasvovoiteesta:

“Voiteen koostumus on kivan maitomainen. Se tuntuu iholla kosteuttavalta ja rauhoittavalta.”

Kasvoöljy (Face Oil)/30ml/44€

Hintalaatusuhteeltaan täydellisen kasvoöljyn löytäminen ei ole aivan helppoa. Tarkemmin laadukkaan kasvoöljyn tunnistamisesta kerron kirjoituksessani “Kolme kasvöljyä ongelmaiholle”.

Laponien kasvoöljy on mielestäni kohtuuhintainen ottaen huomioon, että se sisältää useita kokonaisia kasviöljyistä kylmäpuristettuja öljyjä: korjaavaa arganöljyä, pehmentävää kauraöljyä, rauhoittavaa vadelmaöljyä ja uudistavaa ruusunmarjaöljyä. Laponien öljy ei tuki ihohuokosia ja sopii kaikille ihotyypeille. Se ei ole liian ravitseva, eikä se jätä iholle öjyistä tunnetta, vaan ennemmin jopa mattapinnan. Tuote sopii hyvin myös meikin alle. Tuotteessa on hyvin mieto , mutta aivan ihana luonnollinen tuoksu.

Laponien laadukas kasvoöljy oli sekä minun, että Miikan suosikkeja.

Laponien laadukas kasvoöljy oli sekä minun, että Miikan suosikkeja.

Kasvoöljyä voi käyttää sellaisenaan tai sitä voi sekoittaa kasvovoiteen joukkoon. Etenkin talviaikana hyvä kasvoöljy on aivan ehdoton.

Miikan kommentit Laponien kasvoöljystä:

“Laponie of Scandinavian kasvoöljy oli suosikkituotteeni! Se tuoksui ihanalta ja tuntui iholla todella hyvältä ja luonnolliselta.”

Laponien kasvoöljy nousi myös omaksi suosikikseni. Öljy on hellävarainen, korkealaatuinen, ei tuki ihohuokosia ja lisäksi se on vielä kohtuuhintainen.

Monitoimibalmi (All-Around Balm)/15ml/19€

Balmit ovat olleet ihonhoidossa muodissa viime aikoina ja monet ovat suorastaan hullaantuneet niihin. Minun on kuitenkin myönnettävä, että olen aivan keltanokka balmien käytössä. Minulla on ollut aiemmin käytössä vain Murumurun balmi ja sitäkin käytin enimmäkseen jalkapohjiini. Balmeissa hienoa on niiden monikäyttöisyys, tehokkuus ja vedettömyys. Laponien balmia suositellaan käytettäväksi esimerkiksi ihon kuiville ja ärtyneille kohdille, huulille, kynsinauhoille tai korostusvoiteena poskipäille.

Laponie of Scandinavian All-Around Balm voitti parhaan huulivoiteen palkinnon kansainvälisessä “Beauty Shortlist Mama & Baby Awards 2019” -kilpailussa. Arvostelussa kiinnitettiin huomiota tuotteen eettisyyteen, -tehokkuuteen sekä siinä käytettyihin raaka-aineisiin. Laponien All-Around Balm sisältääkin kotimaista kauraöljyä ja korkealaatuista arganöljyä.

Laponien All-Around Balm oli kansainvälisen "Beauty Shortlist Mama & Baby Awards 2019" voittaja.

Laponien All-Around Balm oli kansainvälisen "Beauty Shortlist Mama & Baby Awards 2019" voittaja.

Laponien balmissa on mieto, mutta miellyttävä kauraisa tuoksu. Käytin sitä laiminlyödyille ja rutikuiville kynsinahoilleni illalla ja huomasin aamulla niiden olevan selvästi paremman näköiset. Käytin tuotetta myös huulilleni illalla ja nekin olivat aamulla ihanan pehmoiset. Useat huulirasvat tuntuvat vain jäävän huulten päälle kalvoksi ja niitä pitää lisätä jatktuvasti. Laponien balmin kohdalla kosteustehon kyllä huomaa.

Uskaltauduin pian levittämään balmia myös kasvojeni kuivimpiin osiin ja tykästyin siihen välittömästi. Balmi ei ole liian paksua ja se pehmentää ihanasti ihon kuivia kohtia. Olen käyttänyt sitä myös korostusvoiteena meikatessani ja sekoittanut sitä välillä poskipunan tai huulipunan joukkoon.

Ei mennyt montaa päivää kun olin jo koukussa Laponien balmiin. Huomasin lisääväni sitä käsiini, kynsinauhoilleni, huulilleni tai poskipäivilleni päivän mittaan. Yleensä en muista kosteuttaa kynsinauhojani säännöllisesti, mutta nyt olen hoitanut niitä jopa useita kertoja päivässä. Muutamassa päivässä minustakin tuli balmin käyttäjä! Kokeilin tuotetta myös vahauksesta ärtyneisiin karvatuppeihin ja sisäänpäin kasvaneisiin karvoihin bikinirajan alueelle. Balmi rauhoitti intiimialueen ihoa selvästi ja vaikuttaa korjaavan karvojen repimisen aiheuttamia pieniä vaurioita.

Yllätyksekseni Laponien All-Around Balmista tuli suosikkituotteitani.

Yllätyksekseni Laponien All-Around Balmista tuli suosikkituotteitani.

Miikan kommentit Laponien monitoimibalmista:

“Tuote oli pakattu söpöön purkkiin ja sen koostumus tuntui kivalta. Kokeilin balmia kuiviin huuliini ja se hoiti ja kosteutti niitä todella hyvin.”

Laponie of Scandinavian kasvoöljy ja All-Around Balm olivat koko sarjan suosikkituotteitani.

Laponie of Scandinavian kasvoöljy ja All-Around Balm olivat koko sarjan suosikkituotteitani.

Puhdistava hoitoseerumi (Clarifying Treatment)/20ml/39€

Laponien erikoistuote Clarifying Treatment on herkälle iholle suunnattu puhdistava hoitoseerumi. Moni varmasti tietää, että valitettavan usein epäpuhtauksia vastaan taistelevat tuotteet samalla kuivattavat ihoa tai ovat muuten liian voimakkaita.

Hoitoseerumin luvataan puhdistavan ihoa, ehkäisevän tulehduksia, sekä vähentävän talineritystä. Seerumi ei sisällä herkkää ihoa yleensä ärsyttäviä ainesosia, kuten kukkaisvesiä, alkoholia tai hajusteita. Se ei sisällä myöskään öljyjä eikä säilöntäaineita. Seerumin tehoaineena toimii ectoin, joka hoitaa ihoa ja sen suojavaippaa.

Clarifying Treatment on herkälle iholle kehitetty puhdistava seerumi.

Clarifying Treatment on herkälle iholle kehitetty puhdistava seerumi.

Tuoteselosteessa tuotetta neuvotaan käytettäväksi puhtaalle iholle ennen voiteita joko koko kasvoille tai paikallisesti. Clarifying Treatment on pakattu pieneen pumppupulloon. Seerumi on koostumukseltaan kirkasta ja notkean geelimäistä. Se ei myöskään tuoksunut miltään.

Ennen Laponien tuotteiden käyttöönottoa olin kokeillut yhtä uutta päivävoidetta, joka oli iholleni aivan liian aktivoiva. Yhden käyttökerran jälkeen kaulaani ilmestyi valtavia hormanaalisia finnejä, jotka eivät ole vieläkään täysin lähteneet. Ensimmäisenä testi-iltana pähkäilin laittaisinko paukamiin puhdistavaa hoitoseerumia vaiko rauhoittavaa hoitoseerumia. Päädyn valitsemaan puhdistavan seerumin sen luvatun hellävaraisuuden ja rauhoittavien ominaisuuksiensa vuoksi. Laitoin sitä paikallisesti ikäviin paukamiini. Miika laittoi tuotetta niskaansa ilmestyneeseen kipeään finniin, joka tuntui rauhoittuvan seerumin vaikutuksesta.

Kuten arvata saattaa, Laponien puhdistusseerumi ei “nutista” finnejä ja epäpuhtauksia rajusti, vaan ennemminkin rauhoittaa ja puhdistaa niitä. Olen käyttänyt tuotetta välillä koko kasvoille ja välillä paikallisesti. Huomasin seerumin rauhoittavan ärtyneimpiä finnejä, mutta se ei kuivata niitä pois. Alkuun minusta tuntui, ettei seerumi tee juuri mitään. Yhtenä aamuna kuitenkin huomasin, että mustapääni olivat selvästi vähentyneet. Epäpuhtauksien vähenemiseen ovat toki varmasti vaikuttaneet sarjan muutkin tuotteet.

En osaa vielä antaa lopullista arviotani Laponien Clarifying Treatment -seerumista. En ole käyttänyt sitä päivittäin, koska aluksi halusin saada tuntuman Laponien perustuotetasarjaan. Voin kuitenkin sanoa sen verran, että kyseessä on hellävaraisin ihon epäpuhtauksiin tarkoitettu tuote mitä olen koskaan käyttänyt. Tuote todella rauhoittaa ärtyneitä hormonaalisia finnejä.

Clarifying Treatment on hellävaraisesti rauhoittanut ihoni epäpuhtauksia ja olen huomannut mustapäiden vähentyneen nenäni alueella.

Clarifying Treatment on hellävaraisesti rauhoittanut ihoni epäpuhtauksia ja olen huomannut mustapäiden vähentyneen nenäni alueella.

Suosittelen tuotetta erityisesti niille, joilla on aknea ja jotka kärsivät hormonaalisista epäpuhtauksista. Tuote sopii varmasti myös hyvin teini-iholle. Aloitin muutama päivä sitten pitkästä aikaa hormonaalisen ehkäisyn, joka saattaa provosoida aknea (jipii…), joten Laponien Clarifying treatment -seerumille voi hyvinkin tulla aiempaa enemmän tarvetta.

Rauhoittava seerumi (Calming Treatment)/20ml/39€

Laponien Calming Treatment on kehitetty rauhoittamaan herkkää ihoa. Se on koostumukseltaan kirkasta ja kevyttä geeliä ja sitä annostellaan pipetillä. Calming treatment -seerumin tehtävänä on rauhoittaa ja korjata ärtynyttä ihoa. Tuotteen pääraaka-aineet ovat ramnoosi, madecassoside ja ectoin. Näillä ainesosilla on tutkitusti ihoa rauhoittavia, korjaavia ja uudistavia vaikutuksia.

Calming Treatment -seerumia laitetaan puhdistetulle iholle ennen voiteita joko paikallisesti tai koko kasvoille. Tuotetta ei kannata käyttää liikaa ja pipetin ansiosta sitä on helppo annostella.

Itselläni ei tämän reilu kahden viikon kokeiluaikana ole tullut tälle tuotteelle huutavaa tarvetta, koska Laponien perustuotteet ovat onnistuneet rauhoittamaan ja tasapainottamaan ihoani niin hyvin.

Olen laittanut tuotetta silloin tällöin aiemmin mainitsemiini hormonaalisiin näppylöihin ja levittänyt tuotetta silloin tällöin koko kasvoille esimerkiksi saunan tai urheilun jälkeen. Seerumi ei jätä käytön jälkeen juuri mitään tuntumaa ja iho tuntuu rauhoittuneelta.

Calming Treatment -seerumia on helppo annostella pipetillä sopiva määrä.

Calming Treatment -seerumia on helppo annostella pipetillä sopiva määrä.

Pari päivää sitten kokeilin seerumin rauhoittavaa tehoa sisäänpäin kasvaneisiin karvoihin ja ärtyneisiin karvatuppeihin intiimialueen vahauksen jälkeen. Seerumi tuntui viilentävän ja rauhoittavan bikinialueen herkkää ihoa.

Miika ei kokenut tarpeelliseksi käyttää Calming Treatment -seerumia muuten kuin ensimmäisenä testi-iltana. Myös Miika piti kätevästä pipetistä, jolla annostella tuotetta.

Laponien Calming Treatment ja Clarifying Treatment ovat molemmat hellävaraisia ja herkälle iholle kehitettyjä tuotteita.

Laponien Calming Treatment ja Clarifying Treatment ovat molemmat hellävaraisia ja herkälle iholle kehitettyjä tuotteita.

Voin suositella Laponie of Scandinavian tuotteita lämpimästi kaikille herkkä- ja ongelmaihoisille, sekä muuten minimalistista ja kotimaista kosmetiikkaa suosiville.

Tässä oli kirjoitukseni Laponie of Scandinavian koko tuotesarjasta. Kiitos sinulle jos jaksoit lukea ja toivottavasti osasin antaa tarpeeksi informaatiota tuotteista ja kokemuksistani.

Laponie of Scandinavian koko tuotesarja saa minulta lämpimät suositukset.

Laponie of Scandinavian koko tuotesarja saa minulta lämpimät suositukset.

Kaikki kategoriat

Kauneus ja hyvinvointiKosmetiikkaRetkeily ja vaellusRuokaLähituotantoKotimaisuusEläimetLiikunta ja urheiluTerveysUskontotiedeFolkloristiikkaKansallispuistoLuonnonsuojeluYrittäjyysTeknologiaKoti ja asuminenSijoittaminen