Savikuja.fi
Osta tästä

Suolasaippuan hyödyt ihonhoidossa

Enpä olisi uskonut, että ihastuisin näin täysillä suolasaippuaan! Tässä kirjoituksessa kerron, kokemuksistani suolasaippuan käytöstä kasvojen ja vartalon puhdistuksessa ja sen hyödyistä ihonhoidossa.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ FIINI NATURALLYN KANSSA <3

Rakastan ylellisen tuntuisia ja hemmottelevia ihonhoitotuotteita. Kaikki monimutkaisista ainesosista koostuvat tuoksupommit eivät kuitenkaan sovi herkälle ja haastavalle iholleni ja olen alkanut suosia yksinkertaisempia ja hellävaraisempia tuotteita ihonhoidossa.

Suolasaippuat eivät ole mikään uusi ilmiö, mutta vaikuttaa siltä, että luonnonkosmetiikan ja zero waste kosmetiikan kasvavan suosion myötä ne ovat nousseet jälleen uuteen arvostukseen.

Olin kuullut ja lukenut paljon hyviä kokemuksia suolasaippuan käytöstä erityisesti kasvojen ihon hoidossa. Kaikesta lukemastani huolimatta minua jännitti alkuun ajatus käyttää saippuaa kasvojeni ihon puhdistukseen. Jännitykseni osoittautui kuitenkin täysin turhaksi, kuten myöhemmin tulee ilmi.

Fiini Naturalylla on kolme erilaista suolasaippuaa: Tuoksuton, Mänty ja Palmarosa. Saimme Miikan kanssa näistä kokeiluun tuoksuttoman suolasaippuan ja männyn eteeristä öljyä sisältävän suolasaippuan. Löydät Fiini Naturallyn suolasaippuat täältä.

Fiinin suolasaippuoiden pääraaka-aineet ovat merisuola ja saippuoitu kookosrasva (Sodium cocoate). Suolasaippuat koostuvat myös sheavoista (Shea Butterate), oliiviöljystä (Sodium olivate) ja risiiniöljystä (Sodium castroate). Mänty suolasaippua sisältää myös männyn eteeristä öljyä (Pinus sylvestris). Runsaasti antioksidantteja sisältävä männyn eteerinen öljy auttaa ihoa uusiutumaan. Mänty suolasaippuassa on miellytävä ja maltillinen männyn tuoksu

Fiini Naturallyn suolasaippuat ovat täysin luonnollisia ihonhoitotuotteita, jotka soveltuvat sekä kasvojen, että vartalon pesuun. Suolasaippuat on valmistettu käsin ja ne ovat täysin vegaanisia ja lisäaineettomia. Fiinin saippuat painavat noin 80grammaa ja maksavat 7,90€ eli tuotteet ovat todella kohtuuhintaisia.

Kerron tarkemmin Fiini Naturallysta kirjoituksessani Käsintehtyä luonnonkosmetiikkaa Pohjanmaalta.

Suolasaippuan yksi merkittävimpiä hyötyjä on, että se sitoo kosteutta eli parantaa ihon kosteustasapainoa samalla kun suolan mineraalit edistävät ihon hyvinvointia ja natrium parantaa ihon kollageenin tuotantoa. Merisuola sisältää runsaasti ihoa hoitavia mineraaleja, kuten kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia. Magnesiumin kosteuttaa, rauhoittaa ja suojaa ihoa. Se sopii erityisen hyvin herkälle iholle. Kalium nopeuttaa ihon uudistumista ja kalsium vahvistaa ihoa. Nämä kolme elektrolyyttiä toimivat ikään kuin palautusjuomana iholle.

Fiinin kaikki saippuat valmistetaan käsityönä kylmäprosessimenetelmällä, jonka ansiosta saippuoissa säilyy niiden luonnostaan sisältämää glyseriiniä. Mitkään Fiinin saippuat eivät sisällä keinotekoisia väriaineita, hajusteita tai kemikaaleja.

Fiinin kaikki saippuat valmistetaan käsityönä kylmäprosessimenetelmällä, jonka ansiosta saippuoissa säilyy niiden luonnostaan sisältämää glyseriiniä. Mitkään Fiinin saippuat eivät sisällä keinotekoisia väriaineita, hajusteita tai kemikaaleja.

Huomasin suolasaippuan kosteutta sitovan vaikutuksen erityisesti vartalon puhdistuksessa. Tavallisesti olen kokenut tarvetta kosteuttaa vartaloni ihoa pesun jälkeen ainakin muutaman kerran viikossa. Fiini Naturallyn suolasaippuan käytön myötä olen joutunut rasvaamaan vartaloni ihoa yhä vain vähemmän. Ihoni tuntuu pehmeältä ja hyvinvoivalta.

Desinfioivan vaikutuksen ansiosta suolasaippua sopii epäpuhtauksien poistamisen lisäksi poistamaan ja ehkäisemään hien hajua. Merisuola imee ihon pinnalta kuona-aineita ja aknea aiheuttavia bakteereja. Se myös hoitaa tulehduksia ja nopeuttaa niiden paranemisprosessia.

Olen jo pitkään käyttänyt kainaloihini kristallideodoranttia ja muuten luonnollisia deodorantteja. Suolasaippuan käytön myötä huomasin hien hajuni vähentyneen entisestään. Luonnonkosmetiikan deodorantit eivät ehkäise hikoilua ja toimiakseen niitä pitää käyttää täysin puhtaaseen kainaloon. Kokeilin pesin kainaloni suolasaippualla illalla ja hieroin kainaloihinin hieman kristallideodoranttia. Aamulla menin joogatunnille ja vaikka hikoilin jonkin verran, ei hikeni haissut ollenkaan.

Fiinin suolasaippua on vähentänyt myös ihoni epäpuhtauksia ja tuonut helpotusta inhottaviin hormoninäppyihin ihoa kuivattamatta. Aluksi säikähdin pientä natinan tunnetta kasvoillani puhdistuksen aikana. Iholleni ei kuitenkaan jää lainkaan kiristyksen tunnetta puhdistuksen jälkeen, vaan se tuntuu pehmoiselta ja tasapainoselta.

Olen käyttänyt suolasaippuaa yleensä iltaisin kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa. Jos käytät meikkiä, niin ne kannattaa pestä pois esimerkiksi puhdistusmaidolla tai -öljyllä ennen suolasaippuan käyttöä. Suolasaippuaa lisätään kasvoille käsien kautta ja sen voi antaa vaikuttaa iholla hetken ennen huuhtelua.

Fiini Naturallyn suolasaippuat ovat sopineet myös Miikan atooppiselle iholle. Ne ovat puhdistaneet miehestä tehokkaasti lätkätreenien jäkeisen hien ja haisevien kamppeiden hajun.

Fiinin suolasaippuat ovat kohtuuhintaisia ja iholle hellävaraisia. Niiden raaka-aineiden kotimaisuusaste on korkea ja ne on valmistettu käsityönä Pohjanmaalla.

Fiinin suolasaippuat ovat kohtuuhintaisia ja iholle hellävaraisia. Niiden raaka-aineiden kotimaisuusaste on korkea ja ne on valmistettu käsityönä Pohjanmaalla.

Tuoksuton suolasaippua sopii hyvin hajusteyliherkille ja herkkäihoisille. Pidin itse enemmän tuoksuttomasta versiosta, vaikka Mänty sopi iholleni myös todella hyvin. Saippuoiden koostumukset olivat hieman erilaisia (onhan ne käsin tehty). Mänty saippuassa koostumus oli rakeisempi ja tuoksuttomassa puolestaan hienompi.

Fiinin tuoksuton suolasaippua sopii erityisesti hajusteyliherkille. Tuoksuton versio oli oma suosikkini ja olen ottanut sen osaksi päivittäisiä ihonhoitorutiinejani.

Fiinin tuoksuton suolasaippua sopii erityisesti hajusteyliherkille. Tuoksuton versio oli oma suosikkini ja olen ottanut sen osaksi päivittäisiä ihonhoitorutiinejani.

Fiini Naturallyn saippuoissa erityisen hienoa on se, että ne kaikki valmistetaan käsityönä kylmäprosessimenetelmällä. Mitkään yrityksen saippuat eivät sisällä keinotekoisia väriaineita, hajusteita tai kemikaaleja. Kylmäprosessimenetelmän ansiosta Fiinin saippuoissa säilyy niiden luonnostaan sisältämää glyseriiniä, joka on kosteuttava ainesosa ihonhoidossa. Teollisesti valmistetuissa saippuoissa glyseriini tavallisesti erotetaan saippuoista. Fiinin käsin valmistetut ja luonnolliset glyseriiniä sisältävät saippuat ovat iholle hellävaraisia. Fiini Naturallyn saippuat ovat “ylirasvaisia”, jolloin niihin jääneet öljyt hoitavat ihoa tehokkaasti.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan suolasaippuaa kasvojen ja vartalon ihon puhdistuksessa; oli ihosi sitten normaali, kuiva, atooppinen, herkkä tai epäpuhdas.

Kansikuva, kuvat 1 ja 3: Janita Riikonen - @riskaabelit - osaavakoira.fi

Kaikki kategoriat

Kauneus ja hyvinvointiKosmetiikkaRetkeily ja vaellusRuokaLähituotantoKotimaisuusEläimetLiikunta ja urheiluTerveysUskontotiedeFolkloristiikkaKansallispuistoLuonnonsuojeluYrittäjyysTeknologiaKoti ja asuminenSijoittaminen