Savikuja.fi
Katso tuotteet

Vaihda huuhteluaine luonnolliseen pyykkietikkaan

Pyykkietikkaa käytetään pyykinpesussa huuhteluaineen sijaan pehmentämään ja raikastamaan pyykkiä. Se on tavallista huuhteluainetta hellävaraisempaa ja ekologisempaa ja sopii myös herkemmille materiaaleille, kuten villalle ja urheiluvaatteille. Fiini Naturallyn pyykkietikat on pakattu tyylikkäisiin ja ekologisiin lasipulloihin ja tuoksuvaihtoehtoja on useita.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ FIINI NATURALLYN KANSSA <3

Miksi etikkaa kannattaa käyttää huuhteluaineena?

En ole koskaan käyttänyt varsinaista huuhteluainetta pyykinpesussa. Sen sijaan olen jo lapsuuden kodissani oppinut hyödyntämään väkiviinaetikkaa kodin hoidossa.

Väkiviinaetikka on monikäyttöinen luonnollinen tuote, jota löytyy lähes joka kodin kaapista. Se sopii käytettäväksi muun muassa kodin siivoukseen ja huuhteluaineena pyykinpesussa. Tavallisen väkiviinaetikan lisäksi markkinoille on tullut nimenomaan huuhteluaineeksi tarkoitettuja pyykkietikoita, jotka sisältävät usein eteerisiä öljyjä. Eteerisiä öljyjä voi toki lisätä väkiviinaetikkaan myös itse.

Etikka sopii huuhteluaineeksi nimenomaan sen happamuuden ansiosta. Se neutralisoi pyykinpesuaineen emäksisyyden ja auttaa poistamaan pesuainejäämiä tekstiileistä. Moni on varmaan kuullut etikan käytöstä hiusten huuhtelussa. Etikka sulkee hiussuomut ja tekee hiuksista silkkiset ja pehmeät. Pyykkien huuhteluaineena se toimii samalla periaatteella eli se sulkee tekstiilien kuitujen rakenteen ja hoitaa niitä.

Etikka sopii huuhteluaineeksi erityisesti sen happamuuden ansiosta.

Etikka sopii huuhteluaineeksi erityisesti sen happamuuden ansiosta.

Etikka on liuotin eli se liuottaa vettä koventavia mineraaleja ja tekee pyykistä pehmeämpää. Liuottimena se puhdistaa myös pyykinpesukonetta kalkkijäämistä säännöllisellä käytöllä.

Etikka ei ole desinfiointiaine, mutta se ehkäisee bakteerien kasvua. Se raikastaa tunkkaisen hajuisia urheiluvaatteita, eikä vahingoita herkkiä materiaaleja.

Fiini Naturally / Pyykkietikka / 500ml / 14,90€

Saimme ihanalta Fiini Naturallylta kokeiluun heidän Puuvilla pyykkietikkansa. Fiiniltä löytyy myös Hedelmäinen -, Laventeli -, Omenankukka -, Piparminttu -, Ruusutarha -, Salainen puutarha - ja Sitruunaruoho pyykkietikat. Tuskin maltan odottaa, että pääsen testaamaan myös näitä tuoksuja!

Fiini Naturallyn pyykkietikat on tehty käsityönä kotimaisesta käymismenetelmällä valmistetusta väkiviinaetikasta ja ne sisältävät luonnollisia tuoksuöljyjä. Pyykkietikat on pakattu kauniisiin, kestäviin ja ekologisiin 500ml lasipulloihin. Fiinin pyykietikat ovat 99,6% biohajoavia.

Kerron tarkemmin Fiini Naturallysta artikkelissani Käsintehtyä luonnonkosmetiikkaa Pohjanmaalta.

Fiini Naturallyn pyykkietikka:

- Vähentää tekstiilien nukkaantumista

- Vähentää tekstiilien sähköisyyttä

- Pitää tekstiilit pehmeinä

- Säilyttää ja kirkastaa värejä

- Poistaa tekstiileistä epämiellyttävät hajut

- Poistaa pesuanejäämät tekstiileistä sekä koneesta

- Ehkäisee ja poistaa kellastumia

- Voidaan käyttää myös elastaania sisältäville tekstiileille

Fiini Natyrallyn pyykkietikka on kotimainen ja luonnollinen tuote, joka on pakattu kauniiseen ja ekologiseen lasipulloon.

Fiini Natyrallyn pyykkietikka on kotimainen ja luonnollinen tuote, joka on pakattu kauniiseen ja ekologiseen lasipulloon.

Fiinin pyykkietikka tuntui ihanan ylelliseltä verrattuna käyttämääni tavalliseen väkiviinaetikkaan, jota olen annostellut isosta muovipullosta. Kauniiseen ja tyylikkääseen lasipulloon pakattua pyykkietikkaa pitää mielellään esillä kylpyhuoneessa. Puuvillan tuoksu tuntuu voimakkaalta, jos sitä haistaa suoraan pullon suulta. Pyykkietikkaa annostellaan kuitenkin vain 2-3 ruokalusikallista huuhteluainelokeroon, joten tuoksua tulee mielestäni juuri sopivasti pyykkeihin.

Meillä oli kaapissa läjäpäin urheiluvaatteita, joihin oli pinttynyt vanha ja tunkkainen hienhaju. Kaivoin varastosta esiin myös komeron hajuiset syystakkini ja pistin Fiinin pyykkietikan todelliseen testiin.

Pesun jälkeen oli ihana ottaa koneesta ihanan raikkaan tuoksuiset urheiluvaatteet. Myös aiemmin komeronhajuiset syystakit tuntuivat pehmeiltä ja tunkkainen haju oli tiessään. Fiini Naturallyn pyykkietikka ei siis vain näytä ylelliseltä, vaan todella tekee tehtävänsä.

Olen käyttänyt Fiinin Puuvilla pyykkietikkaa aivan kaiken pyykin pesussa: pyyhkeille ja lakanoille, puuvillalle, elastaanille, polyesterille, villalle…

Kun olin käyttänyt kaiken Fiinin pyykkietikan, niin täytin pullon uudestaan kaapissani lymynneellä väkiviinaetikalla. Haluan kuitenkin pian päästä testaamaan muitakin Fiini Naturallyn pyykkietikoita!

Artikkelin kuvat: Janita Riikonen @riskaabelit

Kaikki kategoriat

Kauneus ja hyvinvointiKosmetiikkaRetkeily ja vaellusRuokaLähituotantoKotimaisuusEläimetLiikunta ja urheiluTerveysUskontotiedeFolkloristiikkaKansallispuistoLuonnonsuojeluYrittäjyysTeknologiaKoti ja asuminenSijoittaminen